Dom > Znanje > Sadržaj
Strukturalna robusnost i stabilnost
- Apr 25, 2018 -

IPS ekran je tehnologija zasnovana na TFT tehnologiji, koja je u suštini TFT ekran. IPS ekran (In-Plane Switching, avionska konverzija) tehnologija je tehnologija tečnih kristalnih panela koje je 2001. godine predstavio Hitachi, poznatiji pod imenom "Super TFT".

Najveća karakteristika IPS panela je da su njegova dva pola na istoj ravni, za razliku od drugih elektroda sa elektrolizom sa tečnim kristalima, koji su postavljeni na gornjoj i donjoj strani. Ova tehnologija optimizuje raspored molekula tečnog kristala i usvaja horizontalni aranžman. Kada se nađe spoljni pritisak, molekularna struktura tone blago se spušta, ali ukupni molekul je takođe horizontalni. S obzirom na spoljašnje sile, molekularna struktura tečnog kristala čvrste ekrane je mnogo bolja od mekog ekrana! Zbog toga neće proizvesti distorziju slike i uticati na boju slike, a može štiti sliku u najvećoj meri bez oštećenja. Postoji i poboljšani S-IPS panel koji pripada IPS-u.

Što se tiče veličine LCD ekrana, IPS ima očiglednu prednost nad starim LCD ekranom. Na primjer, 42-inčni i 40-inčni paneli u mainstream-u, te 42-inčni LCD televizori sa tvrdim ekranom imaju 67,58 kvadratnih inča više od površine od 40 inča starog LCD ekrana. Ovo nije samo 2-inčna bukvalna razlika, već potpuna. Još laptopova. Na ekranu od 42 inča, digitalni TV ekran može biti potpuno prikazan, tako da potrošači mogu uživati u većem ekranu igre. 40-inčna slika je neznatno inferiorna, a mali deo ugla se još uvek ne prikazuje, a obnovljena slika je neispravna.