Dom > Znanje > Sadržaj
Jednostavno za rad
- Apr 25, 2018 -

Sa prednje strane, ekran osetljiv na dodir nema očigledne razlike od normalnog displeja. Sa stražnje strane, postoji još jedna signalna linija od običnog displeja, što je linija signala koja povezuje ekran osetljiv na dodir. Kada se obični ekran koristi, obično nije potreban poseban program za drajvere, a kada se koristi ekran osetljiv na dodir, on mora imati namenski upravljački program za dodirni ekran, inače ne može dodirnuti operaciju.

Lokacija ovih aplikacija je uglavnom aplikacija za nizak trošak upita. Medicinski, vrhunski POS i ekrani osetljivog na dodir na industrijskim lokacijama uglavnom su opremljeni infracrvenim ekranima osjetljivim na dodir, 5-žičnim otpornim ekranima osjetljivim na dodir i kapacitivnim ekranima osjetljivim na dodir. Prikazi ekrana sa zvučnim talasima i otpornost na 4 žice se uglavnom koriste na pretraživačkim sajtovima. Osim toga, neki veliki LCD televizori obično su opremljeni infracrvenim ekranima osjetljivim na dodir i zvučnim talasima, među kojima su i mnogi infracrveni ekrani.

U normalnim okolnostima, ukoliko je kvalitet kupca vrijedan, preporučuje se odabir ekrana za dodir brenda, jer je garantovana usluga nakon prodaje, ako je kupac više zabrinut zbog cijene, možete razmotriti korištenje sklopljenog displeja.